Školská knižnica



zscadcazarec@stonline.sk

V novom školskom roku nájdete v knižnici nové knihy

29.06.2016 22:08

Od nového školského roku sa môžete tešiť na ďalšie nové knihy v našej knižnici. Vybrali sme aspoň niektoré tituly, ktoré vás určite zaujmú.

 

Petr Klučina, Pavol Pevný: ZBROJ

V krutých vojnách, keď muži bojovali jeden proti druhému a na bojisku útočili na seba nielen tvárou v tvár, ale aj zboku a odzadu, potrebovali na svoju ochranu odev i pomôcky, ktoré by odolali kopijam či šípom. Tak sa zrodila ochranná zbroj, ktorá počas tisícročí prešla dlhým a zaujímavým vývojom.

V knihe nájdete typy zbroje od Atlantického oceánu až po Ďaleký východ, od najstarších čias až po 20. storočie. Fundovaný text popredného českého odborníka na dejiny zbroje je doplnený nádhernými ilustráciami slovenského výtvarníka Pavla Pevného.

 

 

Zuzka Šulajová: DŽÍNSOVÝ DENNÍK 5

Piate pokračovanie kultovej série. Odkedy sa Paula rozišla s Lukášom, jej život akoby stagnoval. Potom však Patrik príde s návrhom, aby s ním išla navštíviť brata do Sydney. Paula spočiatku odmieta, ale nakoniec odcestuje spolu s Denisou, ktorá práve rieši osobnú drámu. Paula sa prekvapivo rozhodne zostať v Sydney celkom sama. Spoznáva rôznych ľudí, rôzne kultúry, cestu jej skrížia problémy, ale aj chalan, ktorý jej pomôže – paradoxne i roztápať ľady medzi ňou a Lukášom. Paula sa bude musieť rozhodnúť: ostane žiť v cudzej krajine alebo sa vráti na Slovensko, kde je všetko hore nohami?

 

 

 

 

John Haywood: STAROVEKÝ SVET

Veľké staroveké civilizácie sú základom súčasnej modernej civilizácie a dodnes fascinujú množstvo ľudí. Táto kniha je fundovaným prehľadom najvýznamnejších starovekých kultúr, ich politického vývoja, náboženských predstáv, znalostí poľnohospodárstva, vedy, techniky a písma. Počnúc "prvými" civilizáciami Sumeru a Egypta cez osobitné indické a čínské civilizácie, vyspelé kultúry antického Grécka a Ríma až po tajuplné ríše Mayov a Aztékov sa čitateľ prenesie do dávnych čias ľudstva.

 

 

 

Liz Pichon: TOM GATES - MOJE PERFEKTNÉ VÝHOVORKY

Druhé pokračovanie úplne šialených nápadov Toma Gatesa. Aj na túto knihu platí upozornenie: NAJVTIPNEJŠIE, ČO TU KEDY BOLO! Tom má dva týždne prázdnin, a teda aj hromadu času na životne dôležité veci. Hurá! Môže zabudnúť na školu a otravného Marcusa Meldrewa a využiť všetku svoju energiu na podstatné veci. Veci ako: vymýšľanie nových spôsobov, ako vytočiť svoju staršiu sestru Deliu, skúšanie v kapele Psie príšery – rodiacej sa hviezde rockového neba, pozeranie telky a jedenie karamelových tyčiniek. Skvelé! Nad Tomovou pohodou sa však zbierajú mračná v podobe jeho divnej staršej sestry Delie. Keď jeho geniálne plány skrížia nečakané problémy, musí vytiahnuť tie najlepšie zo svojich výhovoriek.

Tento hysterický denník plný čmáraníc, čarbaníc, príbehov a vtipov prináša viac chaotického šialenstva z bláznivého sveta Toma Gatesa.

 

James Patterson: MôJ NAJHORŠÍ ŠKOLSKÝ ROK

Ako to urobiť, aby si vás všimlo najkrajšie dievča v škole? Žeby porušiť všetky školské pravidlá? Dvanásťročný Rafo Chačadorjan začína rok v novej škole. Pre nováčika je to nočná mora, kým pochopí všetky zvyklosti a rôzne nariadenia. Zvlášť keď má Rafo na angličtine učiteľku Dračicu, ktorá naňho chrlí oheň, a počas hodín telocviku ho zas mučí kulturista. A to si Rafo hneď prvý deň omylom sadne do lavice k spolužiakovi Millerovi, ktorý šikanuje mladších a má ruky veľkosti XXXL. A jeho maléry sa tým len začínajú!