Školská knižnica



zscadcazarec@stonline.sk

Nové tituly v našej knižnici

30.10.2014 12:59

ZUZKA ŠULAJOVÁ: DŽÍNSOVÝ DENNÍK 4
Napriek tomu, že Paula nezvratne dospieva, svojho denníka sa nevzdáva a sprevádza ju aj ďalšími piatimi rokmi štúdia. 
Paule je sprvoti trošku smutno za bývalými spolužiakmi, hoci s niektorými zostáva v kontakte. Na začiatku prvého semestra jej však mama povie, že vysoká škola jej zmení život takisto ako stredná. Má pravdu? A budú to mať na svedomí noví spolužiaci? Staré lásky, ktoré nehrdzavejú? Lukášovi kamaráti z Anglicka, ktorí sa dovalia na Slovensko? Prichádza vek vhodný na životné rozhodnutia - vloží niekto hlavu do chomúta? 
Toto všetko a ešte oveľa viac nájdete v Paulinom denníku číslo štyri.

 

 

 

CORNELIA FUNKE: LOVCI PRÍZRAKOV NA MRAZIVEJ STOPE

V pivnici sedí slizký prízrak! Tom chce už iba jedno: uniknúť. Tu mu však ponúkne svoju pomoc skúsená lovkyňa prízrakov Hedviga Rascovicová. Keď sa s prízrakom zoznámia bližšie, nezdá sa Tomovi až taký hrôzostrašný. Všetci traja spoločne vytvoria neporaziteľný tím lovcov prízrakov a onedlho dostanú prvú objednávku: majú sa vydať po mrazivej stope...

 

 

 

 

 

 

ZRUČNOSTI A TIPY

Ako si správne navrstviť oblečenie na turistiku? Ako sa obrániť pred dotieravým hmyzom? Ako uloviť rybu? Ktorý stan si kúpiť do hôr? Čo všetko zbaliť do ruksaku? Ktorým zvieratám sa vyhýbať? 
Mimoriadne užitočná príručka, v ktorej nájdete správne nástroje i vhodné pomôcky na dobrodružné výpravy a nespočetne veľa praktických rád.

 

 

 

 

 

 EMILY STRANGE: DIVNÁ A DIVNEJŠIA

Emily Strange je 13-ročné dievča. Je schopná vidieť vám až do žalúdka, keby sa jej zachcelo. Ale skôr ju nájdete, ako si dáva šlofíka so svojimi štyrmi mickami – alebo ako sa venuje svojej podivnej záhradke plnej buriny alebo ako pre susedov chystá neškodné žartíky, až kým ju neprosia o milosť, alebo ako navštevuje svojich dávnych predkov pomocou časostroja zostaveného z nanukov a gitarových strún.