Školská knižnica



zscadcazarec@stonline.sk

Do našej knižnice pribudlo množstvo zaujímavých kníh

13.12.2015 13:55

NECH SNEŽÍ

Na Štedrý večer sa na mestečko Gracetown zosype bohatá snehová nádielka. Zasnežená vianočná krajina je síce hotová idylka, ale všetko s mierou. Pre nezjazdné cesty a metrové záveje kolabuje doprava a kalamita je na svete. Trom mladým ľuďom a ich priateľom v okamihu prekazí sviatočné plány a zdá sa, že ich čaká najhoršia noc v živote. Veď kto by chcel namiesto rozbaľovania darčekov uviaznuť vo vlaku bez elektriny, riskovať život kvôli štrnástim upišťaným roztlieskavačkám či zháňať miniprasiatko v skolabovanom meste? Iba ak by sa katastrofa zmenila na skutočné čaro Vianoc...
Dojímavé, zábavné, čarovné – tri skvelé príbehy od trojice najpredávanejších autorov pre mládež!

 

 

 

 

 

 

J.R.R. TOLKIEN: HÚRINOVE DETI
Prichádza legenda z Dávnoveku, odohrávajúca sa tisícky rokov pred udalosťami, ktoré sa opisujú v Pánovi Prsteňov. Húrinove deti sú jedným z troch „veľkých príbehov“ na ktorých Tolkien pracoval počas svojho celého života. Nikdy však nepredpokladal, že by toto dielo mohol dokončiť. Vďaka jeho synovi Christopherovi, ktorý spracoval mnoho konceptov a náčrtov, uzrel tento veľkolepý príbeh svetlo sveta.

Kniha Húrinove deti je príťažlivo vyrozprávaný príbeh s mnohými dejovými zvratmi. Vystupujú v ňom elfovia, trpaslíci, božské sily, a aj celý rad nepriateľov, známych už z Pána Prsteňov. Húrin, pán z Dor-lóminu, vzdoruje Morgothovi, ktorý predstavuje zlo. Ten ho zajme a uvalí kliatbu naňho aj na jeho rodinu, na jeho syna Túrina a dcéru Niënor. Túrin je odvážny muž, ktorý sa vyznamenáva v bojoch proti Morgothovým spojencom, ale kliatba poznačí jeho osud. 

 

 

 

 

 

H.WEBBOVÁ: LILLY A ŽIARIVÉ DRAKY
Lily je so svojou sestrou Georgianou na úteku. Ale vo svete, kde je mágia zakázaná, sa dve malé čarodejníčky nedokážu navždy utajiť.

Zradené človekom, o ktorom si mysleli, že mu môžu dôverovať, ocitnú sa Lily a Georgiana v škole, kde sa čarodejnícke deti schovávajú pred svetom. Ale mágia si vždy nájde svoju cestu – a v temnote sa prebúdzajú žiarivé draky…

 

 

 

 

 

 

 

 

R.MATÚŠKOVÁ: Povesti a iné zvesti o hradoch a zámkoch / Vzbura strašidiel
Táto kniha je celkom netradičná. Viete prečo? Pretože v jednej knižnej väzbe sú dve knihy.

Prvá z nich sa číta úplne normálne odpredu a druhá je otočená celkom naopak. Bláznivé však? A o čom sú tieto úžasné knižky pre deti a mládež? Prvá obsahuje povesti o hradoch, zámkoch a zrúcaninách z celého Slovenska. Tie sú opradené tajomstvami a historickými udalosťami. Súčasťou sú fotografie a reálie o hradoch, zámkoch, zrúcaninách a interaktívne úlohy pre mladého čitateľa, ktorého knižka sprevádza na ceste objavovania.

Druhá kniha je veselé čítanie o strašidlách na zámku Červená Lehota od obľúbeného českého autora Jiřího Holuba v preklade Marty Hlušíkovej. Chcete sa dozvedieť, prečo Edmund a Eulália žijú už 365 rokov na zámku? Alebo či sa Kristína z rybníka dočká svojho rytiera a pán Pivonka ostane na zámku naďalej kastelánom? Obe knižky dopĺňajú ilustrácie skvelého výtvarníka Juraja Martišku a fotografie Vladimíra Fecka.